Senior Mechanical Design Engineer (m/v) voor de R&D afdeling

Soleras Advanced Coatings (www.soleras.com) met hoofdkantoor in Deinze levert complete oplossingen voor het aanbrengen van hoogkwalitatieve deklagen voor o.a. de glas-, fotovoltaïsche, display- en metaalsector. Op de site in Deinze worden specifieke installaties en verbruiksgoederen gemaakt voor PVD (Physical Vapor Deposition)-toepassingen. Wil jij samen met 200 gedreven collega’s, verspreid over 3 continenten, meewerken op dit succesverhaal verder vorm te geven?

Je functie :
· Je belangrijkste focus ligt op het ontwerpen van hoogtechnologische machineonderdelen bestemd voor sputter applicaties voor diverse klanten (bv. glasfabrikanten,…).
· Je hebt nauw overleg met de mensen uit de sales afdeling die de vraag van de klant aan je voorstellen. Op basis van deze info ga je creatief te werk en stel je de functionele specificaties op
van de systemen. Je vertaalt de behoefte in technische oplossingen.
· Je staat in voor de volledige opvolging van de projecten: je start met het ontwerp en maakt hiervoor gebruik van een 3D tekenpakket (Solid Edge). Je laat het prototype bouwen en houdt het
budget in de gaten alsook volg je de testen van nabij op. Je bundelt alle informatie voor het samenstellen van de technische documentatie. Als laatste stap leid je de praktijktesten bij de eindklant en breng je het validatieproces tot een goed einde.
· Je werkt nauw samen met een team van designers/tekenaars en rapporteert rechtstreeks aan de R&D manager.

Je profiel :
· Je beschikt over een master diploma elektromechanica en hebt minimum 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Naast een sterk mechanisch en elektrisch inzicht, blink je ook uit in sterkteleer en fluïdomechanica.
· Je kan autonoom werken, zonder daarbij de teamspirit uit het oog te verliezen.
· Je bent analytisch sterk en creatief in het bedenken van oplossingen voor technisch complexe vraagstukken.
· Je bent bereid om sporadisch internationaal te reizen (+/- 10%).
· Je beschikt over een goede kennis Nederlands en Engels (schriftelijk en mondeling) en kan helder en vlot communiceren.

Wat bieden wij :
· Je komt terecht in een financieel gezonde en groeiende onderneming met een open en vlakke structuur waar je samen met je collega’s je schouders kan zetten onder de verdere uitbouw en het succes van het bedrijf.
· Je krijgt de verantwoordelijkheid over een specifiek takenpakket waarbij jouw inbreng van kapitaal belang is.
· Een dynamische, technisch hoogstaande en internationale werkomgeving met een sterke R&D focus waar je ruime ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden krijgt.
· Daarenboven voorzien we een competitieve verloning en de gebruikelijke extralegale voordelen.

Interesse?
Neem contact op : jobs@soleras.com of 09/381.61.61

Jobs

ADDRESS

Soleras is a global company.
See All Our Locations